dogal taslar gunah mi

Doğal Taşlar Günah Mı? Dinimizdeki Yeri

Doğal taşları daha sağlıklı olmak için kullanmak günah değildir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta şifanın nereden geldiğini unutmamaktır. Şifayı verenin Allah olduğunu, şifanın yine Allah’tan istenilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu bağlamda din alimleri de doğal taşların sağlık için kullanılması noktasında şifanın nereden geldiğini unutmamak koşulu ile kullanımını uygun bulmaktadır.

İnsanoğlu için günah haddi aştığı eylemlerde ortaya çıkar. Haddi aşmanın ise birçok farklı yolu vardır. Şifa kazanmak için doğal taşlara inanıp doğal taşlardan fayda beklemek haddi aşmanın da bir yoludur. Doğal taşların insana şifa vermesi mümkün olmakla birlikte şifanın asıl kaynağı o taşlar değil Allah’tır. Bu durum Allah’tan şifa bekleyerek ilaç almak ile benzerdir.

Doğal Taşların Dinimizdeki Yeri

Doğal taşların dinimizdeki yeri şifa bulmak için kullanmak üzeredir. İslam’da taşların yeri doğrudan doğruya bir şifa bulma yöntemi olarak değerlendirilmese de insanın da doğal taşlar gibi doğanın bir parçası olduğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Doğal taşlar aracılığı ile Allah’tan şifa bulmak üzere eylemde bulunmak yanlış değildir ancak şifayı verenin taşlar olmadığının bilincinde olmak gerekir. 

Keşfedin: Yeşil Doğal Taşlar

Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı?

Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir. Ancak doğal taşların içerisine şifayı koyanın Allah olduğunu bilmek gerekir. Prof. Dr. Mustafa Karataş doğal taşların gücüne inanmanın günah olup olmadığı noktasında şu açıklamayı yapmaktadır;

“Taştan medet umacağımıza kalbimizden medet umacağız. Taşı temizlemek, tesbih etmek, düzeltmek, boyamak için ayıracağımız vakti kalbimize ayırsak yönelişlerimiz kaderimizi belirleyecek. Kalbin niyetinin güzel olması için insanın önce bilgiye ihtiyacı vardır. Ameller niyetlere göredir. Bunlarla uğraşmak yerine taşlardan medet ummak yerine Allah’a dayan. Puta neden tapıyorlardı? Şifa geleceğine inandıkları için. Kur’an-ı Kerim bunların hepsini yasakladı.”

Keşfedin: Doğal Taş Bileklik

Doğal Taşları Tütsülemek Günah Mı?

Doğal taşları tütsüleme eylemi şifanın bir aracı olarak doğal taşlar kullanılıyorsa caizdir. Ancak doğal taşları tütsüleyerek sağlık ve şifanın bu tütsülenmiş taşlardan geldiğine inanılıyorsa caiz değildir. Söz konusu neye inanıldığıdır. Müslüman kimse şifanın tütsülenmiş doğal taşlardan geldiğine inanıyorsa bu durum yanlıştır, caiz değildir. Ancak Müslüman bir kimse şifanın Allah’tan olduğuna ve tütsülenmiş doğal taşların bu şifayı elde etmek için araç olduğuna inanıyorsa burada sıkıntılı bir  durum yoktur.

Doğal taşlar ile ilgili hadisler açık bir şekilde mevcut değildir. Dinimizde doğal taş kullanımına yönelik açıkça ayetler bulunmamaktadır. Doğal taşlar ile ilgili dini bağlamda pek kaynak ve veri bulunmamakla birlikte doğal taşların şifa aracı olamayacağına dair bir bilgi de bulunmamaktadır. Doğal taşlardan şifa bulmak için

Akik Taşı Takmak Sünnet Midir?

Prof. Dr. Mustafa Karataş akik taşının Hz. Peygamber tarafından mühür olması amacıyla kullanıldığını söylemektedir. Şifalı taş olarak bilinen taşların insanların kullanmasına yönelik Şeyh Abdullah Yolcu tarafından yapılan açıklama; “Bu inanç meselesidir. Şeriatta yoksa caiz değildir. Taşa inanmak caiz değildir. Bu bir sebep meselesi ise ilaç gibi kullanılıyorsa caizdir. Tıbben ispatlanmış bir taşın şifası söz konusu ise taşın şifanın aracı olması amacıyla kullanılıyorsa sağlık amacıyla kullanılmasında bir mahsuru yoktur.”

Keşfedin: Peygamber Efendimizin Kullandığı Doğal Taş

His Taşı Nedir? His Taşı Anlamları ve Renkleri
Beyaz Doğal Taşlar | En İyi 20 Beyaz Taş

Bir yanıt yazın

Sepetim
Kapat Favoriler
Close Son Görüntülenenler
Categories

Mail bültenimize katılın

İndirim kodları, kampanyalar ve yeni ürünlerimizi anında öğrenmek için mail bültenimize abone olmayı. unutmayın!

VEACS10 kodu ile ilk alışverişinize özel %10 indirim kazanın!

ÜCRETSİZ KARGO!

Call Now Button